Neked való a Kerülj képbe az Instával Kihívás?

Az alábbiakban összegyűjtöttem néhány kérdést, ami segíthet döntened, ha gondolkodsz a Kerülj képbe az Instával Kihívás jelentkezésen.

Még nincs Insta profilod, vagy van, de szinte sose használtad?

Nem gond! Ez a Kihívás pont arról szól, hogy megtanuld használni az Instagramot. Teljesen az alapoktól indulunk, és fokozatosan építjük fel az ismereteidet. 🙂 Az elinduláshoz tökéletesen elég egy személyes profil, de van olyan anyagrész, amiben foglalkozunk ezzel, hogy érdemes-e váltanod, és ha igen, mire. Ha pedig esetleg még profilod sincs, írj nekem egy üzenetet, és segítek létrehozni egyet (nagyjából 5 perc alatt megcsináljuk).

Nincs vállalkozásod, csak személyes érdeklődésből akarod az Instát megismerni?

A Kihívást alapvetően vállalkozók számára állítottam össze, és az üzleti szemlélet az egész anyag során jelen van. Ugyanakkor az ismeretek valójában univerzálisak, és magánszemélyek is megtanulhatják használni belőle az Instagramot.

Mennyi időt szánsz az Instagram megismerésére?

Ha néhány óra alatt szeretnéd elsajátítani az alapokat, akkor nem ez a Kihívás lesz a neked való. Ezt a rendszert úgy építettem fel, hogy a napi rutinodba beépítve, fokozatosan ismerkedj meg az Instagrammal, és szokj hozzá a felület kezeléséhez, felépítéséhez. Azt tartottam szem előtt, hogy a 21 nap alatt olyan stabil, megbízható alapokra tegyél szert, amely nem egyszerre terhel le rengeteg új információval, és akkor is segít neked eligazodni az alkalmazásban, ha érkezik valamilyen újítás. Vagyis ha nem sürget az idő, de cserébe értékeled a rendszeres gyakorlást, akkor várlak szeretettel! 🙂

Tökéletes, pontról pontra haladó, képernyőképekkel megtűzdelt anyagot keresel?

Bevallom, én örülnék a legjobban, ha ilyennel szolgálhatnék, de sajnos nem tudok. Próbálkoztam korábban ilyen anyagot összeállítani, de a tapasztalat azt mutatja, hogy több okból sem előnyösek ezek:

  • Egyrészt az Instagram olyan ütemben fejleszt, hogy nem nagyon múlik el hónap úgy, hogy ne érkezne valamilyen újdonság vagy fejlesztés, vagyis az ilyen anyagok nem kifejezetten időtállóak.
  • Másrészt az Instagram két egymás mellett lévő telefonon is lehet különböző. A helyzet az, hogy az alkalmazás Android és az iOS verziója a kezdetektől különbözik némiképp, és ez a különbség várhatóan ezután is megmarad majd. Ezen kívül a funkciókat sem egyszerre vezeti be az Instagram az összes felhasználónak. Így előfordulhat, hogy ami nálam elérhető, nálad esetleg nem, vagy éppen nem ugyanott található, mint ahol én mutogatom.

Ezeket a szempontokat megfontolva ezt a Kihívást igyekeztem úgy összeállítani, hogy ne képernyőmentésekre, hanem egyéni tapasztalatokra építkezzen. A napi anyagok általános alapokat adnak, a feladatok pedig biztosítják, hogy a tanultakat te magad fedezd fel az alkalmazásban. Természetesen, ha útközben elakadsz valahol, a zárt Facebook csoport rendelkezésedre áll: a Kihívás ideje alatt kiemelt figyelmet fordítok az oda érkező kérdésekre, és minden tőlem telhetőt megteszek, hogy megadjam a szükséges támogatást, akár képernyőmentésekkel vagy képernyővideókkal is.

A mobilod helyett inkább asztali gépen elérhető megoldásokat keresel?

Ebben a Kihívásban kifejezetten a mobilos alkalmazással foglalkozunk. Bár az Instagram elérhető webes honlapon keresztül is, az Insta honlap a mobil alkalmazással összehasonlítva közel sem teljes értékű: sok funkció csak magában a mobil alkalmazásban található meg. Ennek valójában történelmi okai vannak: az Instagram mobil alkalmazásként indult, és a felületet ennek megfelelően fejlesztették. Az Instagram honlap csak évekkel később, társadalmi nyomásra jelent meg, de mivel akkor már bőven hódított a mobilhasználat, a fő fókusz továbbra is az alkalmazáson maradt, a honlap pedig csak a sor végén kullog. Ilyen háttérrel talán már érthető, hogy az Insta-élményt valójában a telefonodon keresztül tudod igazán megszerezni, és a felület működését is ott tudod teljes valójában megtapasztalni. És mivel ebben az anyagban a stabil alapok átadását tartottam szem előtt, nem foglalkozunk mással, csak a mobilon elérhető Instával. Kérlek, ezt vedd figyelembe a jelentkezésnél!

Kerülj képbe az Instával Kihívás Pinterest kép

Az anyagból kifejezetten a Sztorik érdekelnek?

Bár foglalkozunk az Instagram Történetekkel, a Kihívásban nem a Sztorik használatának megtanulásán van a fókusz. Mivel a Történetek önmagukban is kitöltenének egy Kihívást (egyébként volt ilyen kihívás anyagom is, de a második után már nagyjából két hónapnyira duzzadt volna a hossza, ezért ennek a tanítását ilyen formában egyelőre elengedtem), így én a határt ott húztam meg, hogy megpróbálom átadni neked a Sztorik mibenlétét, és irányt mutatok, ahogyan érdemes elkezdened a kísérletezést velük.

Általában igényled a kérdezési lehetőséget, szereted, ha támogatást kapsz a tanulás során?

Ha igen, jó hírem van! Pontosan erre hozom létre a résztvevőknek szóló zárt Facebook csoportot. Persze, a Kihívás anyaga önállóan is feldolgozható, de tapasztalatom szerint (részben éppen az Insta eltérő elérhető funkciói, illetve megjelenése miatt) a közösség nagyon sokat tud segíteni az alkalmazással való ismerkedés során.

Elkezded, de mégsem jön be...

Mindent megteszek, hogy ez az eset ne forduljon elő, de persze én sem vagyok mindenható. Előfordulhat, hogy menet közben jössz rá, hogy ez mégsem neked való. Ha a Kihívás első 7 napjában jelzed ezt nekem (2021.09.17-én éjfélig), akkor békésen elválnak útjaink, és kérdés nélkül visszafizetem a Kihívás árát neked. Komolyan, nincs harag! 🙂

Ha érdekelnek a Kihívás pontos részletei, kérlek, kattints az Érdekel a Kihívás! gombra.

Ha tetszett, kérlek, oszd meg másokkal is

Oszd meg Facebookon!
Mentsd el Pinterestre!
Oszd meg Linkdinen!
Küldd el emailben!
József Nikolett

József Nikolett

Instagram stratégia tanácsadó

Hozzászólások