3 ok, ami miatt nem működik neked jól az Insta (és ahogyan javíthatod őket)

Amikor valaki azzal a problémával fordul hozzám, hogy segítsek neki rendbetenni az Instáját, mert nem működik, alapvetően 3 szituáció fordul elő:

1. Hiányoznak az alapok

Nem határozod meg a célodat az Instagramra

Ha működő Instagram stratégiák után kutatsz az interneten, számtalan forrást és anyagot találsz majd, amik abban próbálnak segítségedre lenni, hogyan legyél eredményesebb az Instán.

Ezekből a cikkekből azonban gyakran hiányzik a nulladik lépés: a célmeghatározás.

És félreértés ne essék: a tartalomgyártók nem félrevezetni akarnak, hiszen sokszor valóban a saját bőrükön (illetve profiljukon) tesztelik a stratégiájukat, azonban ők már fejben túljutottak a célkitűzésen, és emiatt eszükbe se jut, hogy te esetleg még nem lépted meg ezt a lépést.

Így javíthatsz ezen:

Különíts el egy – másfél órát, fogj egy üres lapot, és gondold végig, hova akarsz az Instagrammal eljutni. Már néhány leírt mondat is sokat lendíthet azon, hogy eredményesebb legyél.

2. Nem jó célt választasz magadnak

A kitűzött céljaid nem támogatják a vállalkozásodat

A másik jellemző eset, amikor azzal érkeznek hozzám, hogy “több követőt akarok” vagy “nem tudom aktivizálni a követőimet”. Alapvetően ezek egyébként nem rossz célkitűzések, csak többnyire itt is hiányzik egy megelőző lépés: miért akarod a több követőt vagy az aktívabb közösséget? Hogyan fogja ez előremozdítani a vállalkozásodat?

Így javíthatsz ezen:

Az első lépés tehát az, hogy azt határozd meg, hogy egy adott dologra MIÉRT van szükséged. Utána kitalálhatod, hogy ehhez HOGYAN lehet eljutni.

A célkitűzéshez ebben a cikkben adtam hasznos szempontokat.

3. Elakadsz a megvalósítás során

Nem csak kitalálni, de csinálni is kell

A harmadik dolog, ami nehézséget szokott okozni, hogy ugyan megvannak a célok, megvan a stratégia, de a megvalósítás, a hosszútávfutás a kezdeti lelkesedés után elakad.

Márpedig az Instagramon (és úgy általában a közösségi média felületeken) nem hetekben, inkább hónapokban mérjük az eredményeket. Márpedig ilyen időtávon könnyű elveszni, mivel:

  • még nem látványosak az eredmények
  • ugyanakkor ömlik ránk az információ, hogy lehetünk sikeresek

A kettő együtt pedig képes eltéríteni az embert.

Így javíthatsz ezen:

Ha Te nem szeretnél ebbe a hibába esni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlapon keresztül, és megmutatom, mit találtam ki számodra.

Az Instagram stratégia, ami Téged támogat

Az Intenzív Instagram Startégia Online Kurzus egy 12 részből álló, tematikus anyag, melynek segítségével kialakíthatsz magadnak egy teljesen testreszabott Instagram stratégiát.

.
Photo by Magnet.me on Unsplash

Ha tetszett, kérlek, oszd meg másokkal is

Oszd meg Facebookon!
Mentsd el Pinterestre!
Oszd meg Linkdinen!
Küldd el emailben!
József Nikolett

József Nikolett

Instagram stratégia tanácsadó

Hozzászólások